Oda megyünk, ahol eddig csak a Chievo tudott győzni

Ezzel nem a sárgákat akarom méltatni, sem mostani ellenfelünket lehúzni. Csak jól hangzik ebben a formában az a tény, hogy a Hellas a mezőny 2. legjobb csapata otthon.

Bár nem szeretnék több idős támadót a keretben, nagyobb csatár- és gólínségünkben azért Tonit el tudtam volna képzelni nálunk is, ennyi gólra itt is képes lehetett volna. Így viszont azt a Hellast erősíti, amelyik csapat szárnyalása a szezon meglepetése, egyébként kellemes meglepetése.

A veronaiak lelkesek, de azt talán ők is belátják, hogy még egy frissen feljutott csapat első éves lendületével sincs esélyük az EL-helyekre (idegenbeli formájukat rólunk másolják, legalábbis próbálják, mert azért csak nyertek egyet kint), ettől függetlenül bármikor jót mutat a táblázat, amikor ragadnak az élmezőnyre. Kevésbé mutat jól ez a tabella, amikor a mi középcsapat mivoltunkat tárja elénk, mert ennél szürkébb társaság csak akkor lehetnénk, ha a Chievóval bratyiznánk még épp a kiesőzóna fölött, viszont azt is tegyük hozzá, 8 pontra az Inter. Mindez jól mutatja a mezőny gyengeségét.

Aki fifázik, a játék alapján évek óta tudja, hogy ebből az Iturbe nevű valakiből pazar játékos kerekedhet. Sose értettem, miért nem csapott már le rá valaki évekkel ezelőtt, amikor még potom összeget ért. A Hellas megtette, jól járt.

Iturbe Jorginho (L) of Hellas Verona FC hugs Iturbe during the Serie A match between Hellas Verona FC and Atalanta BC at Stadio Marc'Antonio Bentegodi on December 8, 2013 in Verona, Italy.Járhatunk-e mi is jól? Ezalatt már inkább a meccs egészét értem, mert korábban ettől a meccstől 0 pontot vártam volna, most talán van némi esélyünk. Persze nem sok, hisz még mindig nem vagyunk rendben, de látni vélem az ellenfelünk gyengeségét. Utóbbi 8 meccsükből csak hármat nyertek, bár a vereségeik egy része, főleg a nagyok ellen, kalkulálható és vállalható volt. A védelmük viszont nem egy élmezőnyt üldöző csapat védelmének a látszatát kelti, és itt lehet a keresnivalónk.

A pontrúgásokon kívül ehhez Klosét tömni kell majd labdákkal, erre leginkább a szélről van esély. Ha középen továbbra is mellékvágányon pihen Ledesma, esetleg bekerül Ederson, Hernanes meg fejben a papírokkal lesz elfoglalva, akkor marad a Lulic-Candreva vonal.

A támadójátékuk viszont rendben van, legutóbbi 8 hazai meccsükből hét találkozón is legalább két gólt lőttek (az egy a már emlegetett városi rangadó volt), egyénileg is van 1-2 jó játékosuk, de az igazi erejük a 12. játékos által buzdított csapatban rejlik. Ha valamit el akarunk érni, max 1 gólon kell őket tartani, mert a kettő komoly adag lenne.

Várható kezdők:

VERONA (4-3-3) – Rafael; Cacciatore, Moras, Maietta, Agostini; Romulo, Jorginho, Hallfredsson; Iturbe, Toni, Gomez.

LAZIO (4-1-4-1) – Marchetti; Cavanda, Biava, Cana, Konko; Biglia; Candreva, Onazi, Ederson, Lulic; Klose

A végére pedig jöjjenek Petkovic szavai. „Az eddig elvégzett munkával több pontot érdemeltünk volna. Sok veszélyt tartogat ez a mérkőzés, a Hellas a fiatalság és tapasztalat remek keverékével a bajnokság meglepetéscsapata. Sok pontot szereztek hazai pályán, szóval kemény lesz. Mit várok 2014-től? Semmit, csak pozitívan próbáljuk lezárni ezt az évet, aztán meglátjuk, mi fog történni.”