Ennyit számíthat az edző személye

B-LBallardini ellen megyünk, a Bologna helyzete pedig kicsit olyan, mint a miénk, új edzővel próbálnak jól seperni. Erre viszont Rejának lesz válasza. Vele valahogy kevésbé tartok attól, hogy akárki ellen kikaphatunk.


Olasz forrásból szemeztem egy hírt, miszerint a halvány Andersonról Reja pozitívan nyilatkozott (nem tűnt a szokásos szövegnek), a brazil elég tehetséges ahhoz is, hogy mindkét szélen használni tudja. Anderson egyébként lelkileg sem volt a csúcson mostanában, a sérülés miatt a nyári felkészülése ugrott, későn tudott meccsbe lendülni – és persze akkor sem jól, kezdetben hiányzott neki az otthona és a családja, de karácsonykor feltöltődött. A játékról pedig annyit mondott, nagyon eltér a brazil és olasz foci, utóbbi sokkal gyorsabb és keményebb, az itteni taktikai rendszerekhez nehezebb alkalmazkodni – főleg egy hosszabb sérülés után (hallottunk már ilyet mástól is).

Saját elmondása alapján tehát Reja tisztában van az Andersonban rejlő lehetőségekkel, szóval szerintem lassan nem ártana inkább őt próbálgatni Ederson helyett.

Erre most Radu kakaskodása miatt meg is van az esély, a román helyét Lulic fogja átvenni a védelem balján, Anderson pedig bekerülhet a kezdőbe.

Ballardinit nem tartom sokra, pontosabban egy olyan edzőnek tartom, aki egy nem topcsapatnak, vagy egy alsóházi csapatnak ideális körülmények között egy középcsapat szívósságát tudja kölcsönözni. A Bolognánál éppen erre lehet most szükség, az új edzővel alapvető céljuk a biztos élvonalbeli tagság kiharcolása lesz. Bár azt nem teljesen értem, miért működhet vele az, ami korábban nem volt jó – de talán ott is elfáradt a kapcsolat, ahogy nálunk.

D-HAlapvetően nehéz ellenük az otthonukban játszani, eredményességük szinte mindig a jó öreg Diamanti játékának a függvénye, de mellette azért még nem árt mondjuk Kone és Bianchi kedvét elvenni a játéktól. A tavalyi 0-0-hoz hasonló látványra számítok, de nagyon fontos lenne, akár éppen Anderson számára is, hogy pozitív eredményt érjünk el, ő pedig lássa azt, hogy számítanak rá. Játékban kell ugyanis őt tartani, mert az eladására még gondolni is értelmetlen lenne. Persze ne menjünk el Hernanes mellett se, Reja vele is jót tehet, ő meg a csapattal.

Várható kezdők:
BOLOGNA (3-5-1-1) – Curci; Antonsson, Natali, Cherubin; Garics, Pazienza, Khrin, Kone, Morleo; Diamanti; Bianchi.

LAZIO (4-3-3) – Berisha; Cavanda, Biava, Dias, Lulic; Gonzalez, Ledesma, Hernanes; Candreva, Klose, Felipe Anderson.

Úgy látszik, középen Reja egyelőre nem a variálás híve, és Onazi vagy Biglia is csak csereként kerülhet be – vélhetően Gonzalez helyére, de talán jobban hangzik, ha azt mondjuk, az öreg nem változtat a győztes csapaton.

 Kezdő 1Egy ilyen meccsen Reja vélhetően megint arra az egyszerű elgondolásra fog játszani, hogy ellensúlyozza az ellenfél szándékát, ne engedjen teret a kontráiknak, mi pedig támadásban próbáljunk megélni néhány kísérletből. Amennyiben marad az Inter elleni elképzelés, akkor a felvázolt felállás megint inkább a 4-5-1-hez fog többször hasonlítani, mint a 4-3-3-hoz, de ha tényleg Anderson lép pályára, mögötte pedig ott lesz Lulic, akkor ez most a balon is kellően támadó lehet majd, és akár a 4-2-3-1-et is próbálhatjuk – ki tudja, talán épp ez lehet majd a jó húzás.