Reja első meccse a Parma ellen volt

Néha nem csak pusztán jó érzés múltat idézni, de még pozitívumokat is szülhet – mondjuk egy győzelmet. Legutóbb a Livorno ellen idéztünk a blog és a stilisztika őskorából, most megint ezt tesszük. Az időpont 2010. február, Reja pedig első meccsére készül a Lazióban.

A mai nap során lezajlott a Reja-korszak második edzése, és megállapíthattuk, hogy teljesen máshogy folynak a dolgok, mint Ballardini alatt. Más játékrendszer, más hangulat és más mentalitás. A következőkben nézzük meg, hogyan készül ebben az új korszakban a csapat. Komoly munka zajlott, hisz mindenki eltökélt abban, hogy lehetőleg már a hétvégén elmozduljon a Lazio a kieső helyről. A játékrendszer, nem meglepő módon Reja kedvence, a 3-5-2. Komoly választék van most középső védőkből, ám ez a rendszer Ballardini idején sem volt az igazi, reméljük Reja kitalál valami újdonságot.

A taktikai gyakorlatok után két csapat került egymással szembe, az egyik oldalon a 3 védő Siviglia, Dias és Diakité volt, előttük Brocchi, Baronio, Firmani, Hitzlsperger és Scaloni a támadó részleget pedig Floccari és Rocchi alkotta. Velük szemben pedig a csapatba visszatért Biava, Standardo és Radu, a középpályán Lichtsteiner, Dabo, Ledesma, Mauri, Kolarov, a csatárkettős pedig Foggia és Zarate volt.

Rocchi roppant biztatóan mozgott, és látható volt, hogy ha nem Zarate a társa, sokkal jobban megy neki a játék. A széleken biztos Lichtsteiner és Kolarov játéka, de a középpálya belsejében a 3 középpályás személye még nagy talány. Jó hír, hogy Matuzalem bár még nem edzett a csapattal, de külön a többiektől rótta a köröket. Szintén külön edzett Inzaghi, Bonetto és Manfredini. Sérülés miatt biztos hogy nem fog a Parma ellen játszani Meghni, akinek gyulladásos gondjai vannak, Cruz, aki izomsérüléséből gyógyul, Bizzarri, aki Argentínában gyógykezelteti magát, és Del Nero, akinek a csípőjével vannak gondjai.

Ezek alapján a legvalószínűbb felállás ez lesz a hétvégén: Muslera; Biava, Stendardo, Radu; Lichtsteiner, Dabo, Ledesma, Hitzlsperger (Mauri), Kolarov; Floccari, Zarate (Rocchi).

Ha a bennem mélyen élő Egervári nyilatkozna meg, akkor azt mondanám, a fejlődés letagadhatatlan: a 4 évvel ezelőtti névsorból ma maximum 4 embert láthatunk viszont, és talán 1-2 embert kivéve, minden poszton erősebb a felhozatal is. De mit írtunk immár konkrétan a meccs elé?

Ma délután, 15:00-kor az idényben másodszor találkozik a Parma együttesével a Lazio, a visszavágás egyértelmű szándékával, hiszen tavaly a Parma az Olimpicóban győzte le a Laziót. Ami biztos, hogy keményen és lendületesen fog játszani a csapat, hiszen edzőváltás történt, és Reja minden bizonnyal alaposan feltüzelte a játékosokat. Az is igaz, hogy a Parma újabban megint nincs rossz formában, a hétközi elmaradt mérkőzésen döntetlent játszott az Interrel. Ezek után lássuk a mérkőzésre nevezett keretet, egy várható, de nagyon-nagyon kellemes meglepetéssel: Berni, Muslera; Biava, Lichtsteiner, Diakité, Kolarov, Radu, Siviglia, Scaloni, Stendardo; Baronio, Brocchi, Hitzlsperger, Firmani, Ledesma, Mauri; Floccari, Makinwa, Rocchi, Zarate

Bizony, Ledesma végre-valahára ott van a keretben, és ha minden igaz, kezdeni is fog. Csak eljutottunk odáig, hogy belátta mindenki, ebben a helyzetben egy ilyen fontos játékost nem lehet mellőzni. Ne feledjük, majdnem 9 hónao után fog meging hivatalos mérkőzést játszani. Inzaghi ismeretlen okokból nincs ott a keretben, Cruz, Dabo, Foggia, Matuzalem, Dias, Del Nero, Bizzarri és Meghni pedig sérültek.

A kezdőcsapat a következő lesz, 3-5-2-ben: 86 Muslera; 25 Biava, 28 Stendardo, 26 Radu; 2 Lichtsteiner, 32 Brocchi, 24 Ledesma, 5 Mauri, 11 Kolarov; 20 Floccari, 9 Rocchi

Nagy meglepetés szerencsére nincs, a hátsó hármas elég jónak tűník, a középpályán én szívesebben látnám Mauri helyén Hiztlspergert, de így is bíztató, és jó látni, hogy Zarate valóban a padon kezd, nem kíván persze senki rosszat neki, de erre most neki és a csapatnak is szüksége van. Nem mellékesen Rocchi is hasznosabb lesz Floccari párjaként.

A Parmában biztos hogy hiányozni fog Dzemaili és Crespo, így 5-3-2-ben így fognak játszani a hazaiak: 83 Mirante; 5 Zaccardo, 2 Panucci, 6 Lucarelli, 24 Paci, 7 Castellini; 4 Morrone, 11 Jimenez, 14 Galloppa; 20 Biabiany, 86 Bojinov

A csatárkettősük hihetetlenül veszélyes, nagyon kell majd rájuk ügyelni, de talán a bajnok elleni mérkőzés most szerdán egy kicsit lefárasztotta őket, ebben is lehet bízni, illetve amit már fentebb említettem, az új edző okozta lendület. Akárhogyan is, de pontot szerezni kötelező lenne, és ha vendég győzelem születne, mint tavaly, minden laziale elégedett lehetne.

A Parmában sem sok hírmondó maradt, de ők is előnyükre változtak. Az igazán érdekes viszont az, amit a meccs után írtunk.

Ilyen az, amikor egy csapatnak van edzője! Nagyszerű és értékes győzelmet aratott a Lazio, örömet szerezve a szurkolóinak, egyben megmutatva, hogy a reális ereje hol is lenne. Nem a 15. helyen, az biztos. Ilyen játékkal, eredményekkel igazán nem kéne szégyenkezni az elkövetkezendő meccseken. Igaz, hogy ez a Parma már nem az a Parma, mint a szezon elején, de mégis döntetlent játszottak a regnáló bajnokkal! Öröm ezt leírni, megérdemelten nyert idegenben a csapat. Ne feledjük, az utolsó idegenbeli győzelme a Laziónak a 2. fordulóban volt Lássuk a játékosok értékelését:

Muslera: Remekül védett, több szép védése is volt, igaz, rá sok panasz eddig sem lehetett az elmúlt időszakban.

Biava: Nem nagyon tudta tartani a lépést Biabianyval, de szerencsére ez nem bosszulta meg magát. Ennél azért több kell tőle, most ez is elegendő volt.

Stendardo: Pontosan és precízen játszott, nagyon jól látta el a védómunkáját és szezonbeli második góljával vezetéshez jutatta a csapatot, a mezőny egyik legjobbja volt.

Radu: Méltó párja volt Stendardónak, ha nekik jól megy a játék, nincs sok félnivalója Muslerának.

Lichtsteiner: Különösen a második félidőben lendületesen játszott, sokat futott, jó megoldásai voltak.

Brocchi: Talán a szezon eddigi legjobb teljesítményét hozta ki magából. Feltartóztathatatlan volt, pihenés nélkül robogott, lövésekre is vállalkozott. Csak így tovább!

Ledesma: Visszatért! Önmagában remek érzés egy meccs értékelés kapcsán leírni a nevét. Irigylésre méltó volt a fizikai állapota annak ellenére, hogy majd 1 éve nem játszott, és a társai is bíztak benne, gyakran kapott labdát. Roppant bíztatóan játszott!

Mauri: Jobban játszott mint az utóbbi 4-5 meccsen, ez kétségtelen, de még mindig nem az igazi. Mindenesetre javuló tendenciát mutat.

Kolarov: Jó párja volt Lichtinek a szélen, komoly összpontosítással játszott, nem nagyon lehetett tartani.

Floccari: A meccs másik legjobbja volt Stendardo mellett. Bár gólt nem szerzett, de remekül tartotta meg a labdákat, szépen osztotta őket vissza, hiba nélkül megértette magát Rocchival és Zaratéval is. Ez az a Floccari, akit a Livorno és a Palermo ellen láttunk a Lazióban!

Rocchi: Alázatos és önzetlen volt, jó döntés volt Rejától, hogy a kezdőcsapatba nevezte. Ilyen az igazi Capitano!

Pályára lépett még Zarate Rocchi helyén, akinek láthatóan nem tetszett, hogy a padon kezdett, de jól küzdött és végre megint gólt szerzett, Firmani Mauri helyén, és Diakité Lichtsteiner helyén.

Ez az a Lazio, amit látni akarunk! Ledesma visszatérésével, a védelem jó játékával, és a Floccari vezette támadó részleggel csak felfele mutathat az út! Forza Lazio!

Akkor 2-0-ra nyertünk, Parmában. Most is elfogadnánk ezt az eredményt. Az akkori meccs összefoglalója itt nézhető meg.