Unalomra készülve?

B-LA forduló gólátlagát nem ez a meccs fogja javítani, de talán nem is baj. Lehozunk egy újabb döntetlent idegenben? Én benne vagyok. Vagy behúzzuk első győzelmünket az Olimpicótól távol? Erre kevesebb esélyt látok. Netalán kikapunk? Azt ne merjék megtenni!

Nem jó ez az Udinese, egyáltalán nem jó. Persze az Intert azért kiütik a kupában (de minek?), korábban majdnem pontot fognak a Juve otthonában, gólzáporoznak Nápolyban, de ennyi. Különben az erejüket mutatja, hogy 4 pontra vannak a kiesőhelytől. Persze kiesési gondjaik nem nagyon lesznek, de bravúros tavasz sem várható tőlük.

Nem rossz ez a Lazio, egyáltalán nem rossz. Csak még valami hiányzik. Ne a fantáziadús játék hiányát nézzük, a javuláshoz idő kell. A védekezés Rejával mintegy varázsütésre használható lett, a támadójáték itt-ott eredményes, de ilyen rövid idő alatt nem is vártunk többet. Maradunk a földön, a lényeg ezekben a hetekben, hogy minden meccsen pontot kell szereznünk – de legalábbis az ilyen meccseken mindenképpen. Erre pedig elég lehet a jelenlegi Lazio.

Két szürke csapat ugrik egymásnak. Guidolin is elvesztette pár emberét, Reja is. Eltiltás miatt nincs Allan és Gabriel Silva, nálunk Ledesma. Ez talán inkább nekünk jó, Bigliával sem lehet rossz a középpályánk, ám van még hiányzónk.

Várható viszont valami újítás, Reja olasz módit akar látni, három védővel, egy csatárral – ha hinni lehet a híreknek.

Hosszú idő telt el azóta, hogy ilyet játszott a csapat, de mivel Rejával még más felállás sincs nagyon begyakorolva, ez most nem lehet halmozottan gyengébb, mint pl. egy 4-5-1, amit fél éve használnánk.

Várható kezdők:

UDINESE (3-5-2) –  Brkic; Heurtaux, Danilo, Domizzi; Basta, Pereyra, Pinzi, Lazzari, Douglas; Nico Lopez, Di Natale.

LAZIO (3-4-2-1) – Marchetti; Biava, Dias, Ciani; Cavanda, Onazi, Biglia, Lulic; Candreva, Felipe Anderson; Klose.

M-DDi Natale mögött azért nem rossz névsor áll fiatalokból: Muriel, Maicosuel, Nico Lopez.

Radu, Konko és Gonzalez el sem utazott a kerettel, ami egyáltalán nem jó hír, sok variációs lehetősége nem lesz Edynek. Eddig minden meccse után nyilatkozta, több van a csapatban, többet is szeretne látni a fiúktól, de úgy látszik, komolyan a lovak közé készül csapni a mister. Eddigi legkategorikusabb kijelentését tette ugyanis, amikor azt mondta a meccs előtt, hogy játékban és hozzáállásban is fejlődést akar látni, a fiataloktól sokkal többet vár a következő 6 hónapban, és itt név szerint kitért Onazira, Andersonra és Keitára. Ill. arról beszélt, nem akar megint félelmet látni a csapaton (amit korábban a túl óvatos és határozatlan játék miatt hangsúlyozott), és elég abból, hogy a játékosok koncentrációja alacsony.

Ezek alapján nagyon úgy tűnik, mentális téren kell a legkomolyabbat dolgoznia a csapattal, ennek érdekében, ha már részben a kényszer is úgy hozta, jó ötlet lehet egy általa szeretett háromvédős rendszer. Ez, ha tényleg 3-4-2-1, nyilván megint a biztos védekezésre fog alapozni, viszont annyiban változhat a helyzet, hogy Anderson megint új szerepkörben próbálhatja ki magát (az eddigieknél rosszabb már nem lesz), és Candrevával együtt már két ember lehet alapból közelebb az egyetlen csatárunkhoz. Az ilyen felállások más csapatoknál működnek, akár itt is beválhat – teszem hozzá, hogy szinte mindig reménnyel állok hozzá ezekhez a háromvédős felállásokhoz, holott tudom, a Lazio kezében ez nem valami halálos fegyver.

A-PNa majd most!

Az Udineséről nem mondok semmit. Inkább csak bízom benne, hogy tényleg nem jó ez a csapat, és nem áll fel pont most a padlóról. Bár otthon vannak, de bennünk több lehet.