Megint egy rangadó, eddig a legnagyobb

1614128_494601540650670_2123961672_oHa nem ismerném a dolgok szokásos menetét, úgy lennék vele, hogy jobban érdekel az utolsó napok izgalma a piac kapcsán, hogy kiket szerzünk meg, hogyan erősítjük a csapatot, mint ennek a meccsnek az eredménye. Rangadó, persze, de reálisan nézve ez sehogy sem egy súlycsoport, szóval az elvárásaim is ehhez igazodnak, viszont ismerem a szokásos januári lehetőségeket, így a piacon se áltatom magam.

Olyan sorozat következik, vagy csak tér vissza, vagy folytatódik (ugye volt már Inter és Udinese is), amelynek keretein belül kb. kéthetente rangadózunk egyet, szóval fel kell kötni az alsót. Egyéként ha Reja és a csapat szisztematikusan építkezik és fejlődik, nagy gondok nem lehetnek, márpedig szerintem a felkészítés – a sérültek függvényében – rendben lesz a következő hetekre, az elmúlt meccsek pontszerzései, győzelmei sokat segítettek a csapaton.

A megfelelő hozzáállás és a jól működő taktika miatt Reja megint három védőben gondolkozik, ezúttal 3-4-2-1-nek nézünk majd ki, de egyelőre nagy kérdés a játékunk bal oldala. Konko bevethető, ő megy jobbra, balra viszont az edző Crecco és Vinícius egyikében lát lehetőséget, ezt ő mondta, de akár Cavandával is számolhatnánk ott, azért rajta több a rutin.

Várható kezdők:
LAZIO (3-4-2-1) – Marchetti; Biava, Cana, Dias; Cavanda, Ledesma, Biglia, Konko; Candreva, Hernanes; Klose.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Ogbonna; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Llorente.

Klose a héten bizakodóan elmondta, kis szerencsével akár döntetlenre is jók lehetünk a Juve ellen – ha nem többre –, de mindenekelőtt az az alap, hogy ne kapjunk megint 4 gólt. Az egy az egy elleni csatákat pedig meg kell nyernünk. Ez mind szép és jó, de szerintem a párharcok megnyerésére sem leszünk döntő többségében jók, attól pedig kifejezetten tartok, hogy 3-4-akárhány esetén a széleken a Juve megcsinálja a mieinket – elég egy kicsit elkalandozni, nem jó ütemben zárni, és máris megvannak a kiugratások.

Ezzel vezetem fel azt, hogy nem sok esélyt látok bárminemű pontszerzésre is. Persze az elvileg a mi vitorlánk számára fújhatja kedvezően a szelet, hogy a héten már járt az Olimpicóban a bajnok, de őszintén szólva ez még egyáltalán nem az a terhelés, ami miatt leeresztenének a paták. Amúgy  pedig a hazai pálya előnye mostanság olyan tényező, amely nem sokat segít a Juve aktuális ellenfelén, hacsak az a meccs nem B terv a bajnok számára.

Reja is nyilatkozott, a meccs előtti napokban még nem tudta, mi lenne a jobb, beállni védekezni, vagy nyomás alá helyezni a Juventust, ezt leginkább Lichtsteiner és Asamoah miatt említette.

52e2e80ebaaf19bd78bce51de2fd97a7-86474-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Ugyanakkor elmondta, Pogba és Vidal játéka ellen szeretne egy megfelelő taktikát alkalmazni, meg persze Pirlo lehetőségeit se lenne utolsó dolog elfojtani, de rá nem készül külön embert állítani. A taktika és a megfelelő hozzáállás lehet a kulcs, Reja erre készíti a csapatot, mert mint mondta, a Juve egyénileg és a játék szervezettségét illetően is a liga legjobbja, de azért verhető.

Ami pedig a piacot illeti, vélhetően felesleges erről szót ejteni, de Reja két minőségi játékost kért januárban. A jelenlegi helyzet szerint ebből nem lesz semmi, az Anelka és Bendtner-féle nevektől már ötlet szinten is feláll a szőr a hátamon, és akkor megint úgy fog állni a dolog, hogy eladjuk egy csatárunkat (Flocc), a vételi oldalon meg megint Reja kezére csapják az ajtót, nesze neked, így építs csapatot, ha már hónapokig a Lazio ajánlatára vártál. Kicsit szemétség is, sokkal inkább hozzá nem értés, 1 egész hónapos szerencsétlenkedés – vagy csak utolsó 1-2 hetes próbálkozás, nem tudom, melyik a rosszabb.