Kupameccs a piacon

N-LKicsit erről is szól a dolog, meg kicsit arról is. Ha a lehetséges kezdőnkre és a bevethető játékosokra tekintünk, nem lehet elmenni a kimaradó nevek mellett, és itt nem a biztos sérültekre gondolok, szóval hiányzókkal vágunk neki a kalandnak. Közben pedig még mindig ketyeg a piac, felborzolt kedélyek, reményteli és aggodalmas várakozás övezi az utolsó napokat.

A piac árnyéka vetül egy fontos (fontos?) kupameccsre, amelyre nem jó előjelekkel készülünk.

Marchetti megint nem tűnik kezdőnek, ami – az ő távozását megszellőztető hírekkel együtt – kicsit tényleg gyanús. Bár Reja azt mondta, nyárig mindenképpen marad az elsőszámú hálóőr, mert a sorozatterhelésben alapvető 3 – meglehetősen egyforma képességű – kapus megléte, de hát sose lehet tudni. Csak a rémálom kategória ne üssön be – mondjuk a Milan az utolsó percben elviszi 10-ért, vagy valami hasonló dolog.

A következő jelöltünk Hernanes. Kimaradni látszik, állítólag nincs teljesen rendben. Ilyenkor amúgy nem az szokott lenni, hogy a távozóban lévő játékost már nem teszik be? Persze, egyelőre nem adjuk, de állítólag nagyon közelednek az álláspontok az Interrel. Mindegy, ezt a részt meghagyom a sajtónak, de nem mehettem el mellette.

Hogy ne legyen minden fenékig tejfel, Klose sem játszhat. Mondjuk ő legalább tényleg nincs rendben.

Rejának kezd déja vu érzése lenni, fogynak az opciói. Csatárposztra ugyanis egyedüli megoldása Perea, Floccari már, Postiga még nincs – persze ez is állítólag, mindent akkor vegyünk biztosra, ha mez feszül a szóban forgó játékoson.

Keita 1Ettől függetlenül maradni látszik a 3-4-2-1-es hadrend, amelyben a csatár mögé bekerülhet Keita (hurrá) és Anderson (valószínűtlen). Utóbbi játékában a sajtó általi előrejelzés ellenére sem hiszek, mégpedig azért, mert szerintem egy ilyen meccsre Reja nem ülteti a padra Candrevát. Vagy ha mégis, az sokat elmond a honi kupáról. A lényeg viszont Keita, aki kezdőként sokat tehet a sikerünkért.

Várható kezdők:

NAPOLI (4-2-3-1) – Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Reveillere; Jorginho, Dzemaili; Insigne, Pandev, Mertens; Higuain.

LAZIO (3-4-2-1) – Berisha; Ciani, Novaretti, Dias; Konko, Onazi, Ledesma, Lulic; Felipe Anderson, Keita; Perea.

PaReménykedhetnénk pár dologban, hiszen a Napoli nem futja idei legjobbját, viszont van itt néhány „de”. Először is ugyebár az említett hiányzók. Amíg nálunk alapvetően a Klose-Candreva kettőstől várhatjuk a gólokat, addig a nápolyiaknál van egy olyan négyes/ötös/hatos, amely fogat bármelyike szállíthat egy-két fontos gólt.

Annál is inkább várható a veszély, mert a védelmünk alapfelállásban is verhető az ilyen villámléptű mélynövésűek által vezetett akciókkal, Cianival és/vagy Novarettivel meg főleg. Legalább az eddigi meccseink biztatóan alakultak, a védekezésünk hirtelen megjavult, de az eddigi Reja-féle meccseink nem hasonlítottak ehhez, erre a Napolira máshogy kell készülni. Viszont ugyanez elmondható a hazaiakról is.

1456056_422980457830056_764573361_nA következő tényező a két felállás erőpróbájának a kimenetele. Itt ugyanis elmondható, hogy a 4-2-3-1 inkább esélyes a 3-4-2-1 ellen, mint fordítva, de ne legyen így. És hogy ez ne legyen így, arról egy Reja gondoskodik majd, azért mióta ő van, tényleg nagyobb biztonsággal készülhetünk a meccsekre, ez így a jó. Alapvetően tudunk pár felállást használni, az utóbbi időben látott azért biztatóbb, mint a korábbi 4-5-1 (védekezőbb 4-3-3), a középpályás, csatár mögötti mozgásokban javultunk, és ez lehet az esélyünk akkor, amikor Perea fog a csúcson játszani.

Nekem tetszett a Ledesma-Biglia tengely, gyakrabban is lehetne használni középen, de azért az most várható, hogy ezt megbontja a mester, és végülis van benne ráció, Onazi frissebb lesz, és forog a keret.

Az előző meccsét a kupában érdekesen hozta a Napoli. Az Atalanta jól tartotta magát, aztán jött a védőik elbambulása, az a vitatott gól, és kész. Bajnokikra térve: jól tartotta magát ellenük a Bologna és a Chievo is, igaz, előbbi otthon menekült a kiesés elől egy feltámadó Bianchival, utóbbi meg megint szerencsés mumusnak bizonyult, de a lényeg számunkra is valahol itt lehet. A pályán majd meglátjuk, melyik csapatnak fontosabb a kupa. Addigis, a piacra egy kicsit kevésbé figyel a két csapat.