Chievo-Lazio, tiszta fejjel. Naná, hogy máshogy?!

serie_a-2013_2014-chievo-lazio-2014_02_02Persze nem könnyű, talán még túl friss a piac okozta ismételt csalódás, de menni kell tovább, nincs idő szöszmötölni. Szurkolóként ki-ki a saját természete szerint éli meg az újabb arculcsapást, de nyilván a játékosokon is átfut ilyenkor ez-az. Többek között magamat sem értem, mi ütött a piac utolsó napján, hogy jobbnál jobb nevekben reménykedtem, de aztán a helyemre kerültem. Letargia, kudarc, csalódás, düh, netán közöny? Érzelmekkel vegyítve állunk most, netán már érzelmek nélkül? Felmértük a helyzetet, lehiggadtunk, elfogadtuk, ami van? Így utólag belegondolva semmi okunk a bánkódásra, hisz tudhattuk, hogy mi lesz, csak a szokásosat kaptuk. Tehetünk mást? Lenyeljük a békát.


A beharangozó elején közlök egy nyilatkozatot Rejától, akit a piacolásunk kapcsán szólaltatott meg a sajtó. A csalódott edző mondataiból áradó kép nem túl kecsegtető, helyenként elgondolkodtató.

„3 nappal ezelőttig soha nem gondoltam volna, hogy Hernanes távozni fog. Az elnök ötéves hosszabbítási ajánlatot tett neki, de ő azt mondta, inkább más lehetőséget részesít előnyben. Egy olyan névsorból, amely Kevin-Prince Boateng nevét is tartalmazta, Hernanest akartam az első helyen. Ő egy különleges személy, aki a Lazio számára emberi- és sportszempontból is sokat jelentett. A futball forgatókönyvei időnként furcsák. Érkezett egy ajánlat, amit a játékos elfogadott, ezt el kell fogadnunk, és új lappal kell kezdenünk.

Hernanes pótlására nagyjából 10 játékost néztünk ki, de mindegyikük elutasított minket. A Juventusban is volt néhány játékos, aki iránt érdeklődtünk, de mindegyikük nemet mondott. Igaz, hogy Giovincót is akartuk, de senki nem akart a Lazióba jönni. Ettől egy kicsit kiborultunk. A végén még úgy tűnt, Biabianyt sikerül megszerezni, de nyilvánvalóan jól érezte magát ott, ahol volt, a Parmában.

A Hernanesért folyó tárgyalás egy vagy két napig tartott, de nem gondoltam, hogy az Inter leigazolja. Ilyen rövid idő alatt nem könnyű pótolni egy hozzá hasonló játékost. 

Arra kérem a szurkolókat, hogy segítsenek. Miért mondtak nemet nekünk a játékosok? Én csak egy edző vagyok, azzal a csapattal dolgozok, amit kapok. Sajnálatos, hogy a játékosok nem egyeztek bele az átigazolásba, de ezzel kapcsolatban semmit nem tudok csinálni.

Kakuta egy bal oldali játékos, aki képes egy háromtagú támadósorban és a csatár mögött is játszani. Mauri is visszatér, ő pedig bármilyen támadófeladatot el képes látni. Megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni ebből a csapatból, amely 200%-ot fog nyújtani a pályán. Megtesszük az erőfeszítéseket, hogy kvalifikáljuk magunkat az Európa Ligába, még akkor is, ha a keret most nem olyan nagy. Most már ismerik a helyzetet, nem áll szándékomban többé erről beszélni.”

356731_heroaAz egy dolog, hogy Hernanes annak ellenére menni akart, hogy a Lazio mindenáron meg akarta őt tartani (engem nem lepett meg), az is egy dolog, hogy nem sikerült őt pótolni (akkor erre mit mondjak…), az viszont egy másik, hogy mi a helyzet Kloséval.

Őt ugyanis az Arsenal akarta megvenni az utolsó napon, komoly, sőt, egyre komolyabb ajánlatokkal bombázták a Laziót, végül egészen addig mentek, hogy 2,5 millió euróért vennék kölcsön fél évre, a német állítólag menni akart (jó benyomást tett rá az Arsenal idei szereplése és a kisebb német kontingens a londoniaknál), de Lotito nem ment bele az üzletbe. Hogy ebből mi igaz, és mi nem, inkább bele se gondolok, mert ha tényleg menni akart, akkor még ez is rátesz arra, hogy most az öltöző hangulata nem lehet túl fényes.

c_3_media_1565879_immagine_obig

Itt jegyzem meg, simán elfogadom, hogy Hernanes váltani akar, és címeket nyerni, azt már kisebb értetlenkedéssel fogadom, hogy egy gyenge, relatíve kilátástalan Interrel akarja halomra nyerni a kupákat, de ám legyen, de azzal már nem vagyok kibékülve, hogy miért nem tudta január első napjaiban, hogy mit akar, úgy lett volna időnk pótolni, ill. a csapatok közötti tárgyalások közepette miért eredt meg a nyelve, hogy ő már biztosan megy. Nesze neked, Profizmus, messziről nyalogatva.

Postiga legalább lelkes(nek tűnik), természetesen elmondta, legjobbját fogja nyújtani a Lazióban, hogy ott legyen a vébén. Ezt biztosan nem most fogja elkezdeni, a Chievo ellen sérülés miatt még nem játszhat.

Térjünk is rá tömören a meccsre.

Ami a vendéglátókat illeti, Corini gyakorlatilag a teljes keretből válogathat, ez pedig nem jön jól akkor, amikor a Chievo egész jó formában van, még az eredményeket is hozza a csapat (leginkább döntetlenek formájában). Ettől függetlenül a mostani ellenfelünk az egész mezőny leggyengébb hazai gárdája idén, 2-2-6-os mérleggel és 10-13-as gólaránnyal. Különben a saját szintjükön még jól is erősítettek, kölcsönvették Guarentét és Obinnát, ezek jövőre is az élvonalban készülnek maradni.

Egészen hihetetlen, de a Lazio zsinórban 6 meccset nyert meg a Chievo vendégeként, és nem akarok telhetetlen lenni, de egy 7. is szépen mutatna, sokat is érne most. Ennek érdekében Reja marad az eddig leginkább bevált felállás mellet, csak Hernanes helyét Keita veszi át.

Várható kezdők:

CHIEVO (3-5-2) – Puggioni; Frey, Dainelli, Cesar; Sardo, Radovanovic, L. Rigoni, Hetemaj, Dramé; Paloschi, Thereau.

LAZIO (3-4-3) – Marchetti; Biava, Dias, Radu; Cavanda, Biglia, Ledesma, Lulic; Candreva, Klose, Keita.

A meccstől egyelőre szerintem nem várhatunk semmi biztosat, mert nem tudjuk, mi a helyzet a csapaton belül, mennyire van egyben és fejben rendben a társaság, de azért Reja remélhetőleg kellően felkészíti őket. Erre pedig szükség is lesz, mert az utóbbi 4 meccsén háromszor is döntetlenezett a Chievo, a Cagliari, Inter és Napoli ellen, közben pedig csak egy utolsó perces góllal kaptak ki a Parmától. Szóval azt a bizonyos hetediket komoly meló lesz összeszedni, de ehhez a meccshez még mindig több optimizmussal állok, mint a következő januári piachoz.