Végre egy rangadó

Itt lehet bizonyítani. Mert nyerhettük a Sassuolo ellenit nagy nehezen, nem jelent sokat. Állhattunk jól az EL-ben, az sem jelent sokat, a veretes bolgárok eltángáltak, Marchetti adta alájuk a lovat. Na de most megyünk Firenzébe, ahol jelenleg nem minden fenékig tejfel. Erre kell lecsapni! Ezt még sokszor fogom nyomatékosítani.

lazfio1Ezen a párharcon sok múlhat

Adódott ugyanis, hogy a hazaiak két fontos játékost nélkülöznek majd, név szerint Pizarrót és Borja Valerót. Együttes hiányzásuk szerintem keresztbe is tesz a támadásszövési kísérleteik gördülékeny levezénylésének, így aztán nincs is más dolgunk mint hátra dőlni, mint levadászni a rongylábú, az egész bajnokságban legtöbbet cselező, tüdőkkel is jól ellátott Cuadradót. Vagy Matri lő hármat, és csókolom.

2505742-borja3A Serie A teljes mezőnyében egyébként nem más, mint Borja Valero passzolja a legtöbbet az ellenfelek térfelén, szóval egy igazi playmaker válik ki a csapatukból. Nagy fogás volt arrafelé a fodrászok törzsvendége, bár engem néha idegesít, ahogy időnként rájön a spanyolosan értelmetlen 1-2 körömpassz, mindegy. Hazai pályán a Fiorentina neve mellett szerepel a 2. legmagasabb labdabirtoklási és a 2. legpontosabb passzolási mutató, de a hiányzók miatt ez most minden bizonnyal csorbulni fog. Ez elmondhatatlanul jól jön nekünk, Anderson és Ambrosini azért más kategória, de még Fernandez is. Ezt a vasat addig kell ütni, amíg tart a 90+ perc, nincs pardon, az ilyen lehetőségeket ki kell használni. Reja legyen tökös, készítsen ki plusz egy csomag rágót, dobjon össze egy megfelelő taktikát, készítse fel fejben is a csapatot a kínálkozó alkalomra, aztán gyerünk. Tapasztalata és emlékei adottak ehhez, még Reja első regnálása idején ugyanis a legutóbbi két vizitálásunk alkalmával egyaránt 2-1-re nyertünk a Fiorentina otthonában.

Ez ugyanis az, mármint kínálkozó alkalom. A Roma 1 pontot engedett az Internek, a Milan a Juve ellen rangadózik, mi pedig a 10. helyről rugaszkodunk neki az EL-t érő utolsó hely megszerzésének. Ősszel is azt mondtam, még a Petkovic-éra árnyékos eredményei közepette is, hogy lehet még esélyünk a bajnokikon kivívni a következő szezonos nemzetközi porondot, ez pedig Reja érkezése óta talán méginkább igaz. Matematikailag. Attól tartok ugyanis, hogy a Milan fog nagyobb eséllyel a 6. helyre befutni, pl a Torino és a Hellas majd idővel kikopik előlünk, de ez még korai.

Akárhogy is, ha a csapat akar valamit, akkor az ilyen helyzetekben eredmény kell. Erre pedig lehet esélyünk. Alapvetően még így is veszélyes lesz a Fiorentina, de közel sem annyira, mint az alapjátékosaival, ez a csapat most döcögni fog. Diakité hiánya amúgy semmi különöset nem jelent majd, ő ott talán még rendszeres játéklehetőséggel is kisebb szerepet tölt be, mint anno nálunk (persze nem az utolsó évében).

A végére még essék szó a másik félről is, az pedig mi vagyunk. Kezdem az alapoknál, nálam bizony Marchetti padozna. Rajta ment el a visszavágó, ettől függetlenül nincs vele bajom, hisz sokkal több pozitívumot, hatványozottan több pontot szerzett nekünk a korábbi remekléseivel, mint amit most elbuktunk rajta. Ettől függetlenül az látszik, hogy csütörtökön nagyon nem volt képben, vele így nem kockáztathatunk meg egy ilyen rangadót, pláne, hogy Berisha jó formának örvend.

Collage-BERISHA-MARCHETTI-duelloEgy várható kezdőt felírok, persze Reját ismerve úgysem ez lesz majd.

FIORENTINA (4-3-3) – Neto; Tomovic, Rodriguez, Savic, Pasqual; Aquilani, Ambrosini, Mati Fernandez; Cuadrado, Matri, Ilicic.

LAZIO (3-4-2-1) – Marchetti; Biava, Cana, Radu; Cavanda, Ledesma, Biglia, Lulic; Candreva, Mauri; Klose.

Eszerint Marchettit nem vágja el Reja, és maradunk a 3 védőnél. A fiatal támadóink formája miatt velük is lehetne majd próbálkozni, bár az most nagy kérdőjel, mennyire van jó állapotban a társaság, itt az EL-re gondolok. Szerintem amúgy ezzel mostanra nagyjából megbirkóztak, biztosan tudják, hogy nem lehet és nincs is értelme leragadni.

Az elmúlt két meccsünkön szórtuk a gólokat, de engem a látvány nem nagyon nyűgözött le, a mutatott játék nem győzött meg. Oké, Radu gólja remek volt, de hiányolom azt a stílust, azt a játékot, amivel egy komolyabb csapatot feltörünk. A Fiorentina megfogyatkozott középpályája miatt szerintem lehet arra esélyünk, hogy többször szedjük el tőlük a labdát, és ezt a középpályát átjátszva gólig vigyünk legalább egy támadást. Annyira szerintem jók lehetünk, kettőt pedig nem hiszem, hogy kapunk. Legalábbis remélem…