Én már előre (ki)készülök

970b2e812d0061296c7265d42f2d0429-87440-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427eNem kell már a hétközi meccsekre készülnie a csapatnak, ez mindenképpen jó jel a továbbiakra, más az, ha egy hetet készülhet adott meccsre a csapat, és más, ha csak 2 napot. Ezt mondjuk pont nem jókor hozom fel, hisz volt idő készülni, szerintem mégis gondjaink lesznek.

Hogy mivel? Inkább mivel nem. Persze, a negatívumokat most nem lehet sorolni, inkább úgy összességében tartok a meccstől.

A Cagliari ebben a szezonban 5 kisebb-nagyobb hullámhegyen/völgyen van túl. A csapat az ő szintjükön rendben van, a kiesési gondoktól egyelőre messze vannak. Az utóbbi 3 meccsen nem kaptak ki, otthon kitömték az Udinesét, viszont kikaptak a Livonotól, az azt megelőző hazai meccsen pedig elfektették a Fiorentinát. A csapat veszélyes, mert még van motivációja, kellenek a pontok a biztonság érdekében – bár tuti nem fognak kiesni.

A motivációról nálunk is lehetne beszélni, ill. Reja ezt meg is tette. Amint mondta, nem azért jött, hogy ne érjünk el semmit, hogy tavaszra már ne legyen miért küzdenünk, az EL-re továbbra is van esélyünk, de már nem lehet hibázni, az előttünk lévő csapatok ellen pedig nyíltsisakos meccseken kell kockáztatni.

SS+Lazio+v+Atalanta+BC+Serie+A+pXgjaYOPbhZl

Ki kell találni valamit.

Nincs Candreva, a hiányzása miatt jól meg is paskoljuk a buksiját. Különben pedig ez a kimaradás akár még jól is jöhet. Kicsit kipiheni, összeszedi magát (elhagyja önzőségét – álmodj, királylány!). A legértelmesebbnek tűnő megoldás, hogy Keita kap szerepet Candreva helyén, Klose pedig összeszedi magát (bár Mauri is kaphatna lassacskán komolyabb szerepet). Korábban egyébként látható volt olyan szituáció, amikor egy-egy akcióval egy alapvetően kapura veszélytelen játékosunk ért fel.

SS+Lazio+v+Atalanta+BC+Serie+A+NEEiJa0g3lWl

Gondolhattuk esetlegességnek is, Reja azonban elmondta, nem szeretne egyszemélyes hadsereget – hogy Kloséra vagy Candrevára épül minden –, ennek érdekében pedig az egész csapatnak részt kell vennie az akciókban, jönni kell a támogatásnak, a nyomásnak mindenkitől. Akár ez is lehetne a stílusunk, lenne benne ráció, annál is inkább, mert Klose állampolgársága felével kicsit máshol jár. Csakhogy a csapat nem feltétlenül elég jó ahhoz, hogy ezt egy ilyen szívós kiscsapat otthonában is megoldja.

Egyébként a szárdok otthon egyetlen egy alkalommal nem lőttek ebben a szezonban gólt (gondolnánk, hogy épp a Bologna ellen?). Pontjaik 76%-át, góljaik 78%-át otthon szerzik. Mondhatnánk, hogy a hajukban az erejük, de most egyrészt nem a frizurák világába tekintünk, másrészt pedig ez nem igaz, hiszen az erejük a közönségükben rejlik. Olyasmiben, ami mostanság nekünk nem nagyon van. Mindegy, ezzel legalább ezen a meccsen nem kell törődni. A negatív oldalra is teszünk valamit, a hazai meccseik 86%-ában legalább egy gólt kaptak is Pinilláék, tehát nem minden fenékig tejfel.

Várható kezdők:

CAGLIARI (4-3-1-2) – Avramov; Pisano, Rossettini, Del Fabro, Murru; Dessena, Conti, Vecino; Cossu; Pinilla, Ibarbo

LAZIO (4-3-3) – Marchetti; Konko, Biava, Novaretti, Radu; Gonzalez, Ledesma, Biglia; Lulic, Klose, Keita.

Pinilla mellett egyébként Nené vagy Ibarbo kezdhet, nem tudni, melyik a jobb – mármint a mi szemszögünkből. Ibarbo sérülés után visszatérve se kellemes ellenfél. Sau egyébként nincs, ahogy Astori és Avelar sem. Nálunk Ciani vagy Novaretti kezdhet középen, ill. Candreva helye a kérdéses. Mindent összegezve „kicsi az ellenfél” lévén tartok a meccstől, szerintem egy döntetlen lehet a realitás, de remélem, Reja 2. regnálása idején kicsit jobban fog menni a kisebb ellenfelekkel szemben.