Nincs beharangozó

Lesz nekünk a keretben teljesen újonnan egy Postigánk, végre egy Dias-unk, viszont nem lesz Marchettink, Hernanesünk és Verónunk. Igaz, utóbbiakkal már egy ideje nem számolhatunk. Marcit kivéve komoly hiányzóink nincsenek, azt pedig láttuk Berishán, hogy messze tökéletes helyettesnek (?) számít. (A kérdőjel értelemszerűen a jövőre vonatkozik.) Közben a Milan játékáról több tanulságot is le lehet vonni, amelyek megítélése alapvetően nem a mi dolgunk, de kicsit azért mind örülhetünk, hogy Honda és az arca végül Milánóban és nem Rómában kötött ki.

Nagyjából eddig jutottam pár óra alatt, mikor eljutott hozzám az az infó, amit már Facebookon is olvashattatok, hogy a keménymag újra betartani készül a klubnak, hiszen megint lehetőségünk van egy lépést tenni a sikeres szezonzáró felé, és mindentől, kurvára elment a kedvem. A Curva Nord a szezon végéig szünetelteti a stadionba járást. Az elmúlt évnek egy tanulsága van: ha nem megy a csapatnak, a szurkolóknak minden oké, de ne adja sors, hogy menjen – akár az El-ben, akár a bajnokságban -, mert mindent meg fog tenni egy részük, hogy a jó szériának véget vessen.

Felmerül a kérdés, milyen érdekcsoportok működnek a Curva Nord szurkolói szerveződései mögött. Azt tudjuk, hogy a kétezres évek közepén, mikor hasonló módon fenyegették Lotitót, hogy adja el a klubot, a maffia mozgatta a szálakat. Ezúttal vajon kik?

Mindenesetre a lényeg az, hogy a firenzei győzelmet egy közel üres stadionnal hálálták meg, a szárdok ellenit pedig úgy fogják, hogy egy félidős, csöndes tiltakozás után a Curva Nord kiürül, és ez így is marad május tizenkettedikéig. Igen, a legnagyobb, legelkötelezettebb szurkolók hónapokon keresztül nem fogják buzdítani a csapatot. Igaz, ami igaz, így legalább megúszunk pár gyomorforgató performanszot, ami Seedorf ellen irányulna, persze kizárólag a Sandrival kapcsolatos baromsága miatt, semmiképpen sem szőnék bele a bőrszínét, esetleg Balotelliét, csak úgy l’art pour l’art.

Komolyan, az ember nem tud másra gondolni, csak machinációkra. Amíg rosszul ment a csapatnak, nem volt gond. Amint jól megy a klubnak, egyre-másra érik egymás a tiltakozások, hogy lerántsák a pályán lévőket. És milyen különös, az El-ben, a tavalyi sikerek alatt ugyanez volt.

Erre Lotito és a csapat csak egyetlen választ adhat, mert minden más esetben a fesztiválcsinálóknak lesz igaza: nélkületek, sőt, a betartásotok ellenére is elérjük a céljainkat.