Keménység és az idegenbeli remény

e9c2d35c90ca4ba657b77e681607059b-48236-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427eA Genoa elleni meccsek előtt sosincs kellemes érzésem. Annyira még nem kicsi a csapat, hogy könnyen lehetne őket verni, annyira viszont nem nagy, hogy ellenük egy pontvesztés ne lenne fájóan kellemetlen. Ráadásul mióta Matuzalem kettétörte Brocchit, még inkább ferde szemmel nézek rájuk. Ettől persze elismerem csapatuk erejét, tetszik, ahogy bárki ellen képesek megmakacsolni magukat, és akkor nem nagyon lehet rajtuk fogást találni. Legutóbb pl. jól tartották azt a veretlen Parmát, amely csapat ellen a következő körben fogunk szenvedni.

Na de vissza ellenfelünkre. Gasperini nyilván tudja, a Laziónak nem fekszik (meg általába a legtöbb csapatnak), ha kellően agresszív játékot raknak elénk, ha siettetik a mieinket, ha olyan harapós stílusban vannak a pályán, hogy labdaátvétel után szinte azonnal ugranak a mieink mellé, nem engedik nyugodtan szervezni, folyni az akciókat. Ennek az ellenpéldáját művelte ellenünk a Cagliari (még ha Conti párszor barom üzemmódba kapcsolt is), meg is lett az eredménye, ezért vertük meg őket – relative nagyobb gond nélkül. Na ez a visszahúzódás a Genoa játékában nem lesz.

Ill. nem lesz néhány játékosunk sem, ahogy a hazaiaknál is hiányzik majd 1-2 ember. Leginkább Matuzalem kimaradásának örülök. Nálunk Klose kiválását egyre könnyebb szívvel veszem, sőt, nem nagyon van hiányérzetem, amikor azt látom, nem szerepel a neve a meccsre nevezett keretben. Ennek nyilván köze van ahhoz, hogy már télen sem bántam volna, ha megy (de nem az utolsó napon), a Klose-függőséget le kell vedleni.

Várható kezdők:

GENOA (3-5-2) – Bizzarri; Burdisso, Portanova, Marchese; Motta, Sturaro, Bertolacci, Cofie, Antonelli; Sculli, Gilardino.

LAZIO (3-4-3) – Berisha; Biava, Novaretti, Radu; Cavanda, Gonzalez, Ledesma, Konko; Candreva, Postiga, Keita.

A hiányzók ellenére, ill. részben miattuk néhány játékos szereplése érdekes lehet. Ott van pl. a felolvasztott Bizzarri, akár Sculli, nálunk pedig Postiga. A portugál kezdését kicsit furcsának találom, nem nagyon van bemelegítve, de majd meglátjuk.

Egyébként ez valahol egy tálcán kínált lehetőség a számunkra, hisz nem a Lazioellenes mag előtt (vagy nem előtt) kell kvázi semleges pályán játszani, a többiek közül pl. a Milan rangadózik, és még mindig jók lehetünk a kapaszkodásra. Csakhogy szerintem erről a tálcáról ügyetlen pincér módjára könnyen leverhetjük majd az esélyünket, ahelyett, hogy finoman az asztalunkra helyeznénk – ha nem készül fel a fent említett játék ellen a csapat.