Mondok egy meglepőt

74aff398cc684db2854435f41e36158a-87851-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427eAmi nem lesz mulatságos, de ha jobban belegondolok, persze meglepő se. Nem hiszek benne, hogy meg tudjuk verni a Parmát. Nem állunk úgy.

Miért? Azért, mert egy létfontosságú meccsnek vágunk úgy neki, hogy egy rakás dolog ellenünk szól. Kezdjük azzal, hogy szinte már otthon sem vagyunk otthon (ezt addig érdemes felhozni, amíg ez van, hiába), folytassuk azzal, hogy a két legjobb, mára már alappárosnak számító középpályásunk, Ledesma és Biglia sem lesz ott a meccsen (Ledesma baromsága mellett nem tudok elmenni, ő is szezononként egyszer bírja levenni pókerarcát, de épp akkor kidumálja magának a pirosat, ész), és végezzük azzal, hogy a Parma hétközben sem lett kevésbé masszív és kellemetlen ellenfél, csupán fejet hajtott a regnáló és ismételt bajnoknak.

Hogy a délutáni szeánszon a vendégeknél se legyen minden rendben, arról néhány hiányzójuk gondoskodik majd. A fontosabb nevek közül Paletta, Amauri és Gargano sem bevethető, bár utóbbit már egyébként is tudják pótolni, előbbi kettő azért komoly érvágás is lehetne náluk. Csakhogy szerintem ettől még csapatszinten nem rogynak meg. Mégpedig azért nem, mert a védelmüknek Lucarelli egymaga is tartást adhat, Amauri kiválásával pedig ugyan vérbeli csatár nélkül (na jó, ezen ne nevessünk nagyot) játszanak majd, de a Biabiany-Cassano-Schelotto sor számunkra sajnos így sem lesz babapiskóta.

Várható felállás:

LAZIO (4-2-3-1) – Marchetti; Konko, Biava, Novaretti, Radu; Onazi, Gonzalez; Candreva, Mauri, Lulic; Klose.

PARMA (4-3-3) – Mirante; Cassani, Lucarelli, Felipe, Molinaro; Acquah, Marchionni, Parolo; Biabiany, Cassano, Schelotto.

Jonathan-Biabiany

Majdnem nálunk kötött ki. Ha jött volna, most legalább tuti nem kötne csomót a mieink lábára. Egyébként nem hiányzik, már nem bánom, az a szerelem csak fellángolás volt, mert akartam valakit, utolsó napos olasztismerőt. Sőt, más sem hiányzik, elvégre Kakuta jól bevállt.

Ha már náluk egy veszélyes hármasról beszélünk, nálunk is összeállhat egy amolyan első Reja-korszakbeli hármas – a csatár mögött. Az edző logikusnak tűnik, ha ezt veszi elő, így ugyanis Mauri kaphatna irányító szerepet, némileg kiváltva ezzel Ledesma szervezőképességét, és némileg Onazira hárulna a nemes feladat, hogy komoly szerepet töltsön be a védelem és a támadó szellemű középpályások között. Halkan jegyzem meg, hogy Reját ismerve nem ez a kezdő és/vagy nem így fog kifutni, de ha beleszakadok, se látok ennél értelmesebbnek tűnő változatot. Persze előbb-utóbb az eddigieknél vaskosabb perceket kaphatna valaki az Anderson, Minala, Kakuta, Postiga névsorból is, de ezt csak úgy elővettem, ilyen sorsdöntő meccsen ne nagyon parádézzon Anderson – most mondtam egy példát.

Merthogy ez sorsdöntő meccs, az EL-ért menő fajta. Ha ugyanis most kikapunk, minden valószínűség szerint nem is nagyon lesz már miért hajtanunk idén, persze a 8 vissza még elég is lehetne, de az már nem jó ügy, egy döntetlennel is a Parma járna jól, de ha nyerünk, minden újra nyitott lesz. Szóval nyerni kell az EL-ért, de amint mondtam az elején, nem hiszem, hogy ez összejön.