Lépegetünk

lazio-vs-sampdoriaApránként, nem is túl biztos lábakon, de azért haladunk előre. Remélem, a játékosok és Reja is látja, hogy nagy versenyben, de azért a lehetőségekhez és a korábbi körülményekhez képest mostanában már aranytálcán osztogatják a jövő évi EL-indulás lehetőségét. Az Inter ugyanis feltűnően sok csapatnak segít mostanság, közvetve vagy közvetlenül, ill. a mögötte lévő fél mezőnynek és az előtte lévő Fiorentinának. Amúgy nem adom én rájuk a bundát, elhiszem, hogy ennyit tudnak. De ha már violák, merjünk nagyot álmodni? Montelláék sérültlistás helyzetét átérezve, de látva az alkalom legkisebb esélyét is, azt mondom, akár még ők is meglehetnek. Persze ahhoz kell egy-két dolog.

Mostanában 1-1 vereségünk között két veretlen meccset játszunk, és bár ez nem elképesztően hosszú trend, azért folytatódni fog, sőt. Szerintem ugyanis megnyerjük a meccset, ezt érzem. Nincs különösebb halálfélelmem, mint egy egyszeri Catania elleni idegenbeli meccs előtt, de azért azt se mondom, hogy magától értetődőnek gondolom, hogy behúzzuk a 3 pontot. Csak úgy. Persze vannak érveim is. Leginkább az, hogy Mihajlovic kicsit elpattant, és kiírta magát az oldalvonal mellől, ez nekünk igen jól jön majd. Így azért kevésbé tudja majd motiválni a társaságot, alapból pedig ez előtt a Samp előtt már nem sok minden kecsegtet égető fontossággal, de leginkább semmi.

d1dbc8669aeccbffb86c4f1f66ccfddd-72109-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427eEttől függetlenül azonban jó formában a csapat, a legutóbbi 8 bajnokin pl. mindkét gárda 13-13 pontot szerzett, ez egyaránt 4-1-3-as mérleggel jött össze, a különbség pusztán a gólarányokban keresendő: itt a Samp 13:11-es mutatóval bír, nekünk 11:11 a rúgott és kapott aránya. A Sampdoria az idegenbeli táblázaton a mezőny első harmadában szerepel, de ettől nem ájulok el, mert meg lehet fogni ezt a csapatot.

A meccsre kifutó játékosokat illetően Reja vegyes helyzetben van, volt már több hiányzója, lesz is, jelenleg Marchetti (izomsérülés), Dias, Novaretti és Ledesma a biztos de nem túl váratlan kimaradó (utóbbi kategóriába nem tartozik pl. Ederson, szóljon, aki emlékszik még rá).

A várható kezdők:

LAZIO (4-3-3) – Berisha; Konko, Biava, Cana, Radu; Onazi, Biglia, Lulic; Candreva, Klose, Keita

SAMPDORIA (4-2-3-1) – Da Costa; De Silvestri, Mustafi, Regini, Berardi; Palombo, Krsticic; Gabbiadini, Eder, Soriano; Maxi Lopez

eb487d54aed5319f58d261336ac5b531-38831-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427eLedesma kiválásával, de Bigliai szereplésével két hasonló fontosságú játékos lesz a pályán, persze ellentétes oldalon. Palombóra gondolok, egyértelműen volt idő, amikor szerettem volna őt a Lazióban látni, mára már ezek az idők is elmúltak. Gabbiadinire viszont még mindig érvényesek, és részben inkább tőle kell tartanunk, mint mondjuk többnyire a fürtjeivel villogó Maxi Lopeztől (ha már témánál vagyok, ő a Catania helyett anno majdnem hozzánk igazolt), persze olykor az Eder-Soriano kettős sem kellemes ellenfél.

Na szóval az a helyzet, hogy a csapatnak ki kell nyújtania a kezét, el kell érnie a lehetőséget. Reja úgy nyilatkozott, akár fogadna is arra, hogy jövőre is ott leszünk Európában, a csapatnak már van stílusa, és megfelelő a mentalitása is. Egyébként nem kell milliós tétre gondolni, a kérdés az volt, tenne-e 1 eurót erre, mire ő: kettőt is!