Az egyik kiesik, a másik odaér?

96590hp2

Engem nem érdekel, hogy ez mekkora „politikai” rangadó. Simán csak nem szeretem a Livornót, egy gyenge csapat, vissza kell őket küldeni a másodosztályba, porosodjanak csak ott tovább. Előttünk meg újra itt a remény, ha nem is a legnagyobb, hogy odaérjünk, ahova kell.

Mert újra jobban pislákol a remény lángja, a Milan ugyanis, ahogy az tulajdonképpen várható volt, kikapott a Roma ellen. A Parma gödörben van, bár ez csak relatív, hiszen rangadókat buktak mostanság, de szerintem ma kb. megkezdik a kilábalást. A Torino pedig az Udinesét fogadja…

Táblázat - 4 vissza

Nagy a lökdösődés, egy enyhe hármas holtversenyben figyelünk – még mindig.

Várható kezdők:

10301501_802311043112718_2798779913468951768_n

LIVORNO (3-4-2-1) – Bardi; Valentini, Emerson, Castellini; Greco, Biagianti, Duncan, Mesbah; Siligardi, Paulinho; Belfodil.

Bár Paulinho és Belfodil ott lesz a pályán, ők okozhatnak gondot, nem lesz viszont Mbaye és Emeghara. Nem nagy nevek, persze, de ez jól jön nekünk, Mbaye a vörösök egyik legjobbja, Emeghara meg ugyan nem annyira jó, mint amilyen gyors, de jobb az, ha az ellenfélnél is vannak hiányzók. Mert nálunk bőven vannak, leginkább a védelem lesz a gond, bár egy kezdő sort ki tud állítani Reja, a padról viszont megnyugtató megoldáshoz nem nagyon tudna nyúlni. Biava nem 100-as, rajta kívül pedig használt védőnk nincs, na jó, Cavanda ott van. Ugyanakkor középen se sokkal rózsásabb a helyzet, ott Gonzalez nem 100-as. A kezdőnk egyébként még változhat, Reja azt mondta, hármas középpályával készül a meccsre, de minden Biavától függ. Kb. úgy értette, ha bevethető, akár 3-4-3 is lehet belőle.

Amúgy nem mintha annyira hiányozna, de Kakutával mi van? Gorillák a ködben? Csak néha eszembe jut, hogy mintha vettünk is volna valakit télen, aki nem Postiga.

A Livorno edzőt cserélt, pontosabban visszahítvák a januárban elküldött Nicolát. Az ilyen nálam mindig röhejes, mindegy, utolsó mentsvár, ezért is számíthatunk motivált ellenfélre, nem mintha egyébként ne lennének azok. Viszont nem jó ez a Livorno, ha más csapat ellen játszanának, azt mondanám, kikapnak, de tartok magunktól. Ugyanakkor bízom is, valamiért.

Nicola egyébként várhatóan tüzeli övéit, a sajtó felé mindenesetre megkezdte a mondókáját, miszerint hisz benne, hogy hősként fejezhetik be a szezont, de ha nem így lesz, akkor emelt fővel esnek ki, mert tudni fogják, hogy mindent megtettek a túlélésért.

Reja is megszólalt, ő is egyenes volt, szerinte ha nem nyerünk ma, nem is érdemeljük meg az EL-helyet. Igaza is van. Ezért kezdeményezően és győzelemre törtve készül játszani. Mondjuk ebben a fenenagy kezdeményezésben nem feltétlenül hiszek, majd meglátjuk.

Ahogy a FB oldalunkon már szerepelt, a sajtó edzőkérdést pedzeget. Reja úgy nyilatkozott, az EL-elérésétől függetlenül folytatódik a projekt. De azért inkább érjük EL.