A szezon legfontosabb mérkőzése?

161e559ecdbff6f06c8e0a09dc688f0a_169_lTeszem fel a kérdést, hisz a válasz nem teljesen egyértelmű. Még akkor sem, ha a rangadó kötelező megnyerésének esetleges elmaradása egycsapásra le is zárná a szezonunkat. Ez talán akkor lenne a legfontosabb meccsünk, ha nálunk lenne az irányítás, és úgy kellene ezt megnyernünk. De nem így van.

Amondó vagyok, hogy rangadó ez, és bár ebből a kaliberből a tavasszal volt pár meccsünk, az előjelek alapján mégsem tudok sok kapaszkodót találni. Március elejére (amikor a félkarú Fiorentinát vertük, többnyire várható módon) ill. annál is korábbra (a Roma vagy a Juve ellen) már nem megyek vissza, rég volt. Március végére viszont már igen, akkor várható volt, hogy nem verjük meg a Milant (mert emlékszem, akkor azt sejtettem, hogy a Milantól várható gól, mi meg kettőt nem lövünk), majd őrült meccsen megvolt a Parma, a Napoli elleniről az egy félidős emberhátrány miatt nehéz mit mondani, a Torino-féle eset pedig nekem már túl zavaros volt.

Mindenesetre a holtversenyből és a nagyon nehezen, de még mindkét csapat számára ELérhető célokból arra lehet következtetni, hogy nagy csata lesz, és a kapusoknak is maguk mögé kell majd nyúlniuk párszor. Jelenleg mindkét csapatban benne van a gól, a Lazio botladozik ugyan, de valahogyan azért működik az ellen kapuja előtt, a Hellas pedig egy hónapja ismét feltámadt. Egyébként máig nem értem (nem akarok csúnya dolgokra gondolni), márciusban zsinórban 4 meccsen miért nem csinált látványosan semmit a csapat, ha nincs az a sorozatuk, most az EL már nem lenne téma.

A csapaton és Reján tehát nagy teher van, az edzőnek valami okosat és jól működő dolgot kell kitalálnia, mert nem lesz egyszerű elintézni az ellenfelünket.

Várható kezdők:

LAZIO (4-3-3) – Berisha; Konko, Biava, Cana, Radu; Biglia, Ledesma, Lulic; Candreva, Mauri, Keita.

VERONA (4-3-3) – Rafael; Cacciatore, Moras, Marques, Albertazzi; Sala, Donadel, Hallfredsson; Gomez, Toni, Marquinho

Iturbe+Hellas+Verona+FC+v+SS+Lazio+dzChVay3rIFl

A veronaiakkal kapcsolatban egyik forrás Iturbét játékra késznek említi, mások szerint nem biztos a játéka, és bizonyos tekintetben ő is az egyik legfontosabb emberük. Vele együtt egyébként – szerencsénkre – nem a teljes támadógépezet léphet harcba a vendégek oldalán. Ettől függetlenül gólt várok tőlük is, már úgyis rég volt izgalmas meccsünk.

Izgalom ide vagy oda, a forduló alakulásából és a maradék meccsekből két dolgot lehet leszűrni, két módon lehet nézni az esélyeket – vagy optimistán vagy pesszimistán, meglepő. Én is amondó vagyok (is, mert osztom Esti véleményét), hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk, keményen kell számolgatni (vagy nem is annyira keményen), mert lényegében a Torino-Parma meccsen áll vagy bukik minden. Az, hogy mi győzelmek képében megteszünk mindent a Hellas és az Inter, majd a Bologna ellen, csak egy kisebbik része a dolognak, lehet, hogy ez végül nem számít majd.

Jelenleg a Torino nemcsak pontelőnyben áll a Hellas és a Lazio előtt, hanem az egymás elleni eredmények alapján is jobb ennél a két csapatnál. A Milan viszont azonos pontszám esetén jobb a Torinónál, velünk a milánóiak mindkétszer 1-1-et toltak, a Parma pedig jobb a Milannál és az odavágó (3-1) alapján egyelőre a Torinónál is, de Donadoniék velünk szemben már rosszabbul állnak. A Hellas viszont a közös meccsünk előtt csak tőlünk áll jobban, mert egymás elleni eredmények alapján a Milan, Torino és a Parma is jobb náluk. Eszement körbeverés ez, és áll úgy a dolog, hogy esélyes egy holtverseny a végén is – persze nem biztos, hogy az utolsó EL-helyen. Kis túlzással a Torino-Parma meccsen nem tud számunkra kedvező eredmény születni, bár a kisebbik rossz nyilván az lenne, ha a Parma pontot szerezne, az pedig valami borzasztóan jött nekünk, hogy az Inter elterült a Milan ellen, mert így még nekik is van miért küzdeniük, így nehéz lesz őket Milánóban megverni. Egyébként a Torinónak van a leginkább a saját kezében a sorsa, ha nyerik a két meccsüket, az EL-t jelent, ilyen egyszerű. És szerintem vannak olyan erőben, hogy verjék a Parmát (bár ott a tét miatt bármi lehet), utolsó meccsük pedig a semmiért nem harcoló Fiorentina otthonában lesz.

Persze számolhatunk akárhogyan, a legelső és legalapvetőbb lépés az, hogy ma este mi szerezzük meg a 3 pontot.

A tabella és az érintett csapatok meccsei:

Tabella kettővel a vége előtt

Utolsó 2-3 kör