Milánó legjobb istállója

L-IÖrömmel vettük, hogy egyik olvasónk a minap megosztotta velünk néhány gondolatát és összegzését a Lazio és az Inter közötti játékosmozgásról, lássuk be, ez elég népes, bár érdemben nem feltétlenül jelentős változásokat hozott az elmúlt években. A poszt végén említett legfrissebb alany költözése pedig reményekkel teljes nyarat alapozhat meg, erre nem lehet eleget gondolni, de ez még odébb van. Az alábbiakban Joe sorait olvashatjátok.

A Verona elleni döntetlennel lényegében szerintem le is zárhatjuk a szezont, az hogy most kettővel feljebb vagy eggyel lejjebb zárjuk a szezont, a kupaindulás szempontjából irreleváns.

A közelgő Inter elleni meccs apropóján olyan játékosokról lesz szó, akik a két klub közötti transzfer során váltottak csapatot, elsősorban az égszínkék mezt cserélték kék-feketére. Érdekes egybeesés, hogy többnyire dél-amerikaiakról van szó, akik az előrejátékban voltak inkább érdekeltek.

Most pedig nézzük a neveket: Carrizo, Cruz, Hernanes, Pandev, Rocchi, Zarate.

A régiek közül Cruzt és Pandevet megemlítve arra emlékezhetünk, hogy az argentin levezetni jött ide, a macedón távozása pedig Lotito sara volt.

CarrizoElső kakukktojásunk Carrizo, aki ugye szintén dél-amerikai és már 2007-ben itt lett volna a helye, viszont az uniós állampolgárság nem léte miatt csak egy évvel később mutatkozott be nálunk az argentin kapus. 5 év, 25 meccs, nem túl acélos teljesítmény, viszont ne feledjük, olyan kapustársai voltak nálunk mint a nagy bravúrokra is képes (de nagyokat is lepkéző) Muslera, vagy éppen a válogatott kerettag Marchetti. Főleg kölcsönadások során élhette (volna) ki magát, távozásával a Lazio kispadját az Interére váltotta fel. Nagy beharangozása ellenére gazdaságilag nem volt túl előnyös a szerződtetése, de azért ne felejtsük, hogy neki köszönhető a fénykorában igencsak sokat dolgozó Matuzalem szerződtetése Spanyolhonból.

ZarateKövetkező emberünk, aki megjárta a Róma-Milánó utat, Mauro Zarate. A kis argentin természetesen új kultúra megismerése iránti vágytól hajtva került fiatalon az Al-Sadd-hoz, természetesen a pénz egyáltalán nem motiválta hősünket. Innen került előbb kölcsönbe, majd végleg hozzánk. Úgy tűnt, hogy a megszolgálja a 20 millió eurót, amit Lotito adott érte, de a későbbiekben tapasztalható csapongó játéka és közérzete megosztotta a szurkolókat is. Van, aki imádta a játékát, van, aki már sokkal hamarabb elküldte volna, marciab ezt tökéletesen megfogalmazta egy korábbi cikkbenAz interes kölcsönjátéka a várt feltámadás helyett újabb csalódást hozó évet jelentett számára, és – hogy utána milyen körülmények között vált el a Laziótól – nekünk is.

RocchiTommaso Rocchi, a Capitano. 2004 óta szolgálta 2013 januárjáig a Laziót, bemutatni pályafutását vagy áttekinteni római mérföldköveit egy teljes cikk keretében vélhetően jobban átláthatóvá válna. A csapattal volt mikor nem ment a szekér, akkor is, amikor kupagyőztesek lettünk. Legenda volt itt, rutinos, ebből adódóan öreg is. Az Interhez igazolása amolyan utolsó kapaszkodó volt számára, ahol még bebizonyíthatta, hogy képes a pályán is segíteni csapatát, nem csak azon kívül. Milánói féléve alatt megrúgta 100. gólját a Serie A-ban, igaz némi keserű szájízt adott pár (mondjuk így) félreérthető nyilatkozata a Laziót illetően. De mi csak a szépre emlékezünk. Most Padovában rúgja a bőrt, meglátjuk meddig még.

Ki az? Brazil válogatott, ért a támadójátékhoz, drágán jött és drágán ment, mindenki becsapva érezte magát a mercato utolsó napján történő eligazolása miatt, mégse hagyott nagyobb űrt maga után a csapatban. Hát persze, hogy Hernanes! 20 milliót zsebre tenni egy játékosért a téli szünetben nem egy rossz üzlet, és az is mindenképp jól sült el, hogy távozása után több szerepet és nagyobb felelősséget kapott Keita. Ezek után Lotitonak jár a pacsi. És mennyivel van beljebb az Inter a brazil leigazolásával? Szerintem semmivel sem, nemzetközi kupaindulásra ezzel a kerettel mindenképp oda kellett érniük, 20 millió eurónyit viszont nem tett hozzá a játékhoz Hernyó. Mi viszont két-három új arccal gazdagabbak lehetünk a nyáron, ha Tare végre összeszedi magát, és nem romlik el a fax/nem kési le a vonatot/nem búg a koca/nem ellik a tehén.