Ha kicsi a tét, a kedvem sötét

prMárpedig az érdemi része titokban elszállt a fejünk felett. Igaz, a matematikai esély még ott van, de az már csak olyan, túl sűrű ahhoz a mezőny, egyik tipligában sincs ilyen tülekedés az EL-ért, és az is rosszul jött, hogy az Inter elhasalt a Madonninán.

Egyébként a leányzó fekvése a következő: azonos pontszám esetén csak a Parma ellen vagyunk jobbak, a Milannal döntetlenre állunk, a Torino és a Hellas jobb nálunk, az Inter ellen pedig ma dől el.

A helyzetet reálisabban tekintők, így én is azt gondolom, a kereret, főleg a védelmet súlytó kimaradók miatt érdemes lenne 1-2 fiatalt bevetni, akár többet is.

Sérülés és eltiltás miatt nem lesz ugyanis Konko, Radu, Lulic, Cavanda pedig mellőzött. Ennek megfelelően a széleken sokat nem variálhat Reja, és adja magát a 3 védős rendszer, Gonzalez mégis jobb szárnyvédőnek, mint sima szélsővédőnek, és szerepet kaphat Pereirinha is. Ezzel csak az a gond, hogy egyrészt nincs játékban, másrészt nem feltétlenül a bal az ő jobbja. Emiatt pedig tartok az Intertől, akiknek ugyan még nincs bebiztosítva az EL-szereplésük, de nagy gondban sem lesznek már, egymás elleni eredményekben jól állnak, és szerintem a toldozott felállásunk miatt pár mögénk kerüléssel meglepnek majd minket. Nagy dolgokat tehát nem várok a meccstől.

stat Egy hajszállal jobb az Inter, ennyi a meccsen is kijöhet.

Várható kezdők:

INTER (3-5-2) – Handanovic; Ranocchia, Samuel, Rolando; Jonathan, Hernanes, Kuzmanovic, Kovacic, Nagatomo; Icardi, Palacio

LAZIO (3-5-2) – Berisha; Biava, Cana, Dias; Gonzalez, Biglia, Ledesma, Mauri, Pereirinha; Candreva, Klose.

3-5-2-őt jósolnak, szerintem viszont elöl inkább lesz ez a megszokott hármas. A meccsen egyébként utoljára léphet pályára hazai közönség előtt Zanetti, aki most jelentette be visszavonulását.

A hazaiaknál tehát egy ikon búcsúzik, nálunk viszont bűzlik egy-két dolog. Reja nyilatkozatát a helyzetről már olvashattátok a FB oldalunkon is. „Mióta a csapattal vagyok, 33 pontot szereztünk. Ha egész évben ilyen elánnal szerepeltünk volna, nem lenne kérdés az El. A nehézségek dacára még mindig van rá egy kis esélyünk. Ezzel szemben minden nap hallom a kritikákat, úgy, hogy pár évvel ezelőtt picivel maradtunk csak le zsinórban kétszer is a BL-ről, és mindkét évben megelőztük a Juventus-t és a Romát is. Mégis, amikor a stadionban a nevemet bemondják, fütyülés fogad, de nem értem, hogy miért. Így nem lehet dolgozni, hozzáállásbeli változásra van szükség. A jövőm? Ez a csapaton múlik.“

Szerintem egy teljes szezon Rejával EL-t ért volna, de hova tovább, akár az is, ha Petkovic idejében ősszel 2-3 pontnyival erősebbek vagyunk idegenben. Vagy fogalmazak úgy, az is elég lett volna, ha kicsit szervezettebbek vagyunk? Késő bánat.

Hernanes is szólt egyébként néhány szót a meccsel kapcsolatban: „A legjobbakat kívánom nekik, de ma azt akarom, hogy legyőzzük őket.