…és végre tényleg elkezdjük

Miközben Onazit állítólag Frankfurban látták, számunkra is megkezdődik a bajnokság. Tegnap a bajnoki cím várományosai teljesítették a kötelességüket – és higgyétek el, nekünk már most is jól jön a Fiorentina veresége -, most pedig megnézzük, hogy mi mire számíthatunk. Ráadásul pont egy olyan ellenfél ellen, akikkel megközelítőleg ugyanazok a céljaink.

Rövid leszek, ez amolyan bemelegítő poszt, vegyük fel a fonalat jeligére. Torrestől még nem kell tartanunk – ha ugyan valakinek is kell -, viszont őt kivéve is komoly hiányzók lesznek hazai oldalon. Montolivo és Pazzini sérültek – előbbi még jó hosszú ideig -, Mexés és De Sciglio pedig eltiltott. Mondjuk már most meg a frankót: a Milan kezdője és kerete lényegében a Lazióéval egykutya, a mai pontszerzés egyenesen elvárható, ha tényleg komolyabb céljaink vannak. Összetörni egy vereség sem fog minket, de mutassuk meg idejekorán az erőnket.

Pioli kezdője könnyen kikalkulálható, komolyabb kérdés csak 3 poszt esetén merül fel: Cana vagy Gentiletti, Biglia vagy Ledesma, Klose vagy Djordjevic. Mondd, te kit választanál?

Ciani és Cavanda nincs a keretben, ez egyértelmű jel a jövőjükre nézve, Onazira pedig már kitértünk, de elvileg még a sérüléséből épül fel. Ezzel szemben González most ott lesz a padon. Ja, meg Berisha kezd Marchetti helyett, az újabb sérüléseit most nem követtük az olasznak, de megint érdekes szezon elé nézhet. Ha marad.

A hármas középpályán Biglia – vagy Ledesma – szerepe lesz a járőrözés a védelem előtt, Parolótól meg várjuk a szép és komoly bombákat – nem beszélve a Basta-Candreva kettősről. Keitával pedig idén már egyértelműen alapemberként számolnak.