A meccs, amely megmozgat

lazio-cesena 1Valahogy a játékosok is így lehetnek vele, kell valami külső segítséget venni ahhoz, hogy az ember tűkön ülve várjon egy Cesena elleni meccset, a fiúk pedig égjenek a bizonyítási vágytól, a győzniakarástól, hogy majd mindezt meg is tudják valósítani. Szóval itt nem az ellenfél indítja be a vérkeringést, sokkal inkább az a kényszer – mert mondjuk ki, arról van szó –, ami most körbelengi a világmindenséget.

Ez akkor is így lenne, ha gáláztunk volna az első meccsen. De ha emlékeim (és a táblázatok) nem csalnak, ez mintha máshogy alakult volna, és a dolog másik, kellemetlenebbik végére kerültünk volna. Remélem, hogy emlékeznek rá a játékosok, Pioli és Tare (igen, még ő) is, és akkor most jön egy kis kozmetikázás.

Tarét egyébként azért hozom fel, mert csak. Vagyis nem, oka is van annak, nem csak a fontos pillanatokban lemaradásra való képességével, a piac nem megfelelő feltérképezésével kiharcolt, köztünk lévő kellemetlen légkör. Szóval hogy állítólag ez a 4-3-3 az ő szüleménye, az ő unszolására lett bevezetve. Tényleg?! Hogyan már? Ugyan már! Magas ez neki. Mármint nem egy bizonyos stílus és azt követő taktika kiokoskodása, hanem ennek keresztülvitele. Nem hiszem. Vagy inkább nem akarom elhinni. Mert ha mégis, akkor még a végén kiderül, hogy itt a háttérben nem minden, khm, optimális. Akár már Reja féléve alatt is ő szülte ezt? Lehet, hogy Pioli csinálná a maga feladatát, ahogy kell, ő meg kontárkodik? És most olyan vagyok, mint egy jó riporter, csak hülye kérdéseket teszek fel? Különben tőlem maradhat 4-3-3, ha jól működik. Ilyen egyszerű.

Na, lendüljünk túl ezen. Pioli eredménycentrikus hozzáállással tudja le a vasárnapot? Mert ha igen, akkor úgy leszünk vele, hogy legyen meg a 3 pont, aztán gyerünk tovább, megvannak az első egységek, lehet kicsit levegőt is venni. Szóval mit várhatunk, arra vagyok én kíváncsi. A Cesena részéről kb. sejthető a dolog (hacsak nem húznak váratlant, és le nem rohannak minket), nincs ezzel semmi különös. Az idő előrehaladtával, ahogy döcög a meccs, jönnek a személyi- és taktikai változtatások, hogy legyen egy kis játék is, amivel át lehet vinni a labdát az ellen gólvonalán? Mármint nem csak az elöl lévőktől, hanem az egészet kapcsolja össze valaki, és úgy.

Mauri 1

A várható felállások (Reja alatt ez is mennyivel könnyebb volt! A sajtó kidobta a legvalószínűbbet, Reja pedig 10-ből 11-szer húzott valami váratlant, és nem úgy lett):

LAZIO (4-3-3) – Berisha; Basta, De Vrij, Gentiletti, Braafheid; Parolo, Biglia, Lulic; Candreva, Djordjevic, Keita.

CESENA (4-3-1-2) – Leali; Capelli, Volta, Lucchini, Renzetti; De Feudis, Coppola, Cascione; Brienza; Marilungo, Rodriguez.

Nálunk Marchetti, Radu, Gonzalez és sose találjátok ki, kicsoda nem lesz ott. Ez orvosolható probléma.

Szóval akkor már kérdéssel is zárom a mondandóm, mert mi más is érdekelne, mint a kimenetel és annak elérési módja. Kiszabadul valami a játékosokból, megindul a dolog, vagy nyögvenyelősen örülünk a végén, esetlen megakad a torkunkon ez a Parmát verő alakzat? Szerintem nem tudom – mondanám, ha valami határozatlan alak lennék, de nem vagyok, és a köztes, döcögve nyerő verziót mutatják a képek a fejemben.