Legyen szép nagy

Miután energiát nem kímélve beszéltünk Pioli eddigi tevékenységéről, most ejtsünk szót a ma esti meccsről is. Fura módon három végeredményt látok elképzelhetőnek. Lássuk.

Kikapunk

Ebben az esetben teljesen mindegy a vereség kinézete, 5 meccs után 3 pont tragikusan festene. Persze egy nem is olyan régen, Palermóban kiosztott 1-5-ös saller azért még ezt is árnyalni tudná, de ennyi erővel tervezhetnénk a Kimmel közös mézesheteinket is. Egyiket sem tesszük.
Az viszont kétségtelen, hogy Pioli helyzete zsinórban három vereség után közel védhetetlen lenne. A személyes véleményem az, hogy decemberig semmilyen formában sem szabad edzőváltáson gondolkozni – és hiszem, hogy ugyanígy gondolkozik Lotito is -, a teljesen reménytelen Ballardini is több időt kapott.

Egyszerűen el kell válnia, hogy a csapatszinten jelentkező problémák szimplán az idény eleji, nálunk egyébként az elmúlt éveket nézve elég szokatlan kóválygásnak köszönhetőek-e vagy tényleg komoly a helyzet. Vagy így, vagy úgy, de ehhez idő kell. Abban az esetben pedig, hogy ha decemberig hellyel-közzel mindenhol és mindenhogyan kikapnánk, akkor a csapat alapból is annyira hitvány, hogy azt az edzőkérdés felszínen tartása vagy a jelenlegi stáb borítása nem oldja meg.
Természetesen az előző szcenárióban nem hiszek, még mielőtt.

Ennek ellenére kár lenne azzal áltatni magunkat, hogy a vereségre nincs komoly esélyünk. A Palermo hiába nyeretlen még, de meccsről-meccsre jobban játszanak, veronai vereségük óta felfelé ívelnek, hétközben Nápolyban rúgtak 3 gólt. Dybala és főleg Belotti emberi formában vannak.

Pontot szerzünk

Jelen helyzetünkben ez egyszerre az elvárható minimum és maximum. Persze a mi szemünk előtt is ott van még Dias kapásból vágott, győztes gólja, amivel egy mostaninál jobb Palermót győzött le egy mostaninál gyengébb Lazio, de dacára az időnkénti szép játéknak, kevés rá a sansz, hogy 1-2 gólnál többet szerezzünk. Mondhatni, semennyi.

Győzünk

Szép lenne.

Legyen jobb kedvünk

A kezdő terén megy a variálás rendesen, korábban valószínűnek látszott, hogy Basta egy meccs pihentetés után mégis vállalni tudja a kalandot, ezzel szemben most ott tartunk, hogy az előzetes hírek szerint a padon sem lesz ott. Így Cavanda kezdhet, Konko pedig csere. Mint az közismert, de Vrij visszatér, ahogy őszinte merev örömünkre Mauri is – mégpedig a kezdőben. Ederson meg a cserék közé, bár be kell vallanom, szívesebben üdvözölném őt a pályán, mint Andersont. Az is sanszos, hogy Onazi kezd Biglia helyén, ami miatt elmorzsolunk egy könnycseppet Ledesmára gondolva, de ebben sem téved Pioli.

Ez a helyzet. Döntetlennel nagyjából maradunk, ahol vagyunk, mégis egy kapaszkodás kezdete lehet, a vereség dögletesen bebaszna, a nyerés meg szép idea. Mint a tökéletes nő.