…és tényleg nagy lett

A beharangozóban felvetettem három lehetséges végkimenetelt a palermói meccsel kapcsolatban és láss csodát, az egyik lehetőség valóra is vált: nyertünk. Bár értelemszerűen erre pazaroltam a legkevesebb szót. Mielőtt magával a meccsel törődnék, előzetesen hadd fektessek le Kardashianokat pár alapvetést, amit a mögöttünk hagyott, elbaszott meccseken sem gondoltam máshogy és ahol tudtam, hangoztattam is.

Parolo az új Hernanes

Természetesen nem kettejük képességeit hasonlítom össze – bár sajnálatos módon az elmúlt szezonokat nézve, egyáltalán nem lenne lefutott az összevetés -, hanem azt a szerepkört, amiben játszanak és amilyen sikerességgel hozzák azt. Meggyőződésem, hogy Parolo leigazolásakor is ugyanerre gondoltak Taréék, és szerencsére az események alakulása igazolni látszik a tervet. Mi volt Hernanes legnagyobb skillje, ami miatt a csapat mindenkori egyik fő mozgatórugója volt? Az, hogy sokat szerelt, sokat lőtt, szervezni is tudott és egy pillanatig sem primadonnáskodott. Még az is stimmel kettejükben, hogy tisztán védekező-középpályásként kezdték, majd fokozatosan értek be a támadófeladatokra is.
Tegnap Parolo 6 alkalommal szerelt – a mezőnyben ennél csak Rigoni volt jobb -, 5-ször szerzett labdát és a Lazio legtöbb passza, ebből következően labdaérintése is hozzá fűződik, plusz szerzett góljával a mezőny második legjobbja lett, Djordjevic mögött – egyúttal hatodik laziós tétmeccsén a harmadik gólját szerezte.

Djordjevic-re lehet számítani

Pláne a Genoa, de a kétcenteres őrületig az Udinese ellen is nyilvánvaló volt, hogy tud ez a srác, egyszerűen rajta kívülálló okok miatt nem jön össze neki a gólszerzés. Erre tegnap este mindent bepótolt, az egyszerű csatárgóltól a szép megoldásokig. Eddig is csak a gól hiányzott neki, most megszerezte – rögtön hármat is.

Cavanda megoldás jelent

Egy bizonyos pontig, teszem hozzá rögtön. Gyorsasága és viszonylagos ügyessége miatt egy sorral feljebb még hasznosabb is lehetne – pillanatnyi gondolkozás nélkül hajítanám ki érte Andersont -, ugyanakkor azt már Petkovic-nál is láttuk, hogy hiába játszotta be magát a csapatba, a pályán kívüli fegyelmezetlensége és hányavetisége miatt egy pillanat alatt eltűnhet megint a süllyesztőben. Bízzunk abban, hogy Pioli lesz az embere, mert Palermóban közel tökéletes meccset hozott le.

De Vrij kezd belejönni

Ennél gyorsabb már bizonyosan nem lesz, de ha valahol ez nem elsőrendű szükséglet, akkor a Serie A-ban biztosan nem. A helyezkedésben láthatóan feljavult, okosan és elegánsan játszott, innentől legyen ez a minimum. Cana sem volt egyébként rossz, de amíg hátvédként 2-3 alkalomnál többször próbál meg valakit a stoplisából is kirúgni, addig én nem fogom merni rábízni a védelem egy részét sem.

Onazi nem volt pirosveszélyben, mert sárgát sem kapott

Ezt csak azért, mert számomra érdekes módon több szurkoló is ezt hangoztatta.

Képernyőfotó 2014-09-30 - 15.21.40

A hőtérképen látszik, hogy ez bizony a várakozások szerinti 4-2-3-1 volt, és amint korábban is mondtam, ez a keretre talán leginkább illő taktika, én már nem változtatnék rajta, mindenki közel a maximumát tudja benne kihozni.Képernyőfotó 2014-09-30 - 15.22.08

A támadások irányának százalékos eloszlásában sem találunk semmi meglepőt, ez Candreva érkezése óta az alap, ráadásul őt Anderson váltotta, mögöttük meg Cavanda futott fel. Az állandóság képviselve van.

Végezetül annyit, láttam pár helyen, hogy a Palermo jobb játékáról beszéltek, illetve a megérdemelt – vagy mondjuk úgy, a 80. percig megérdemelt – pontszerzésről, de ennek nem igazán volt realitása. Pontosan felerészben birtokolta mindkét csapat a labdát, a Palermo 17 lövéséből 4 talált kaput, a Laziónak ugyanez 15/10-ként alakult.
A legnagyobb pozitívum az, hogy a győzelem értékét különösel növeli a kimaradók sora: Konko, Keita és Klose egy percet sem játszottak, Candreva nem egészen egy órát, Ledesma éppen csak megizzadt, Basta, Radu és Biglia pedig sérültek.

Ha valami jól sikerült idén, az a minőségi keretmélyítés és én hiszem, hogy ennek mostantól látni is fogjuk a pozitív jeleit. Nyerhető meccsek jönnek, bízzunk benne, hogy beindult a verkli.