Mi így láttuk a … Na, vajon mit?

opinion

Az úgy volt, hogy Marci felvetette, csináljunk egy amolyan kérdezz-feleleket. Néhány alapkérdéssel indított, majd válaszoltunk rájuk. A következőkben a magunk mögött hagyott piacról olvashatjátok a véleményünket. Mi pedig várjuk a ti meglátásaitokat.

1: Hogyan értékeled a mercatót?

EstiKornél – Jó volt. Hasonlóan erős átigazolási időszak 2011 nyarán volt, illetve 2014 nyarán, úgyhogy mondhatni sűrűsödnek a jó időszakok.

Marci – Alapvetően jobb volt, mint amit megszokhattunk. Bastos jó vételnek tűnik, ahogy Immobile is (papíron). A többiektől sok extrát nem várok, de relatíve olcsón jöttek, nagyot nem is bukhatunk velük. Az egyetlen gond, hogy csatár poszton vékonyak maradtunk. Klose simán elférne itt.

Nándi – 7es. (Körülményeinkhez képest).

SSLaci69 – A mercatót onnan kezdem, hogy valamikor remélhetőleg őrült sok lét gombolunk le az Őrültről – szerződésszegés miatt -, de pár millió is jól fog jönni. EL nélkül nézve ez a piac nagyon rendben van, olyan játékosok jöttek, akiket nemcsak hasraütésre vettek meg, hanem látszik vmilyen elképzelés. Kapusposzton viszont kicsit kétkedek, sajnálom Berishát, mivel benne többet látok, mint amennyi a kiégni tűnő Marchettiben van.

Bielsa Lazio 1

2: Mit vársz a csapattól az idei szezonban?

EstiKornél – A Torinótól többet várok, mint akár Sassuolótól, de csalódás lenne, ha nem lennénk az első hatban.

Marci – Nincsenek nagy elvárásaim. Egyszer kúrjuk meg a merdát, és már elégedett leszek.

Nándi – Top5ben. Reális cél: 5.,a 3. hely scudettóval felérő bravúr.

SSLaci69 – Az 5. hely már meglehet, ez amolyan reáloptimista várakozás tőlem.

3: Candreva bukása nagyobb lesz, mint Hernanesé volt?

EstiKornél – Szerintem nem fog bukni. Hernanes betlije egy kicsit kódolva volt, mert a top időszakához képest már Rómában is ritkábban játszott kiemelkedően és azóta még látványosan le is lassult. Toto meg nem összetett játékban erős, ami Hernanes sajátja volt, hanem egyszerűen jól meghúzza a széleket és bead, mint egy gép. Ezt is nehéz jól csinálni, de más műfaj.

Marci – Hasonló. Az Inter egy játékostemető. Az egész klub koncepció nélküli katyvasz, ahol pénz van, hozzáértés nincs. A lehető legjobbkor szálltunk ki belőle. Mármint nem az Interből, hanem Totoból.

Nándi – Nem bukik meg, jól fog neki menni az Interben, de olyan húzóember, mint a Lazióban, nem lesz soha odaát.

SSLaci69 – Az elmúlt 3 szezonban a Serie A legtöbb beadását Candreva eresztette meg, ez nálunk most azért lesz fájó, mert pont most jött Immobile (aki az év végi gólmennyiségéhez Candreva asszisztjaival legalább +6-ot hozzátehetett volna), az Internél viszont szerintem az egyik, vagy mondjuk úgy top3-as fontosságú játékos lesz – épp a széljáték miatt is. Szóval bukni nem fog.

4: Hogyan értékeled a riválisok mercatóját/keretét?

EstiKornél – Hasonlóan jó volt, mint a miénk. A Napolinál inkább azt értem, hogy mennyiség jött minőség helyett, de nagy gondjuk így sem lehet.

Marci – A Juve bomba erős, bár a BL győzelemhez kellett volna egy klasszis középpályás még. A Napoli nagyon okosan boltolt, szépen mélyült a keret. A Roma nálam a semmi extra kategória, sokkal nagyobb erősítést vártam volna tőlük. Az Internek egész pofás a támadó sora, és a középpályája, de a védelmük egy vicc. A Milan még csóró, tőlük ennél többet nem igen várhattunk, az pedig ami Firenzében történt, számomra érthetetlen. Egyébként a Toro igazolt még jól, a többiekkel nem nagyon kell foglalkoznunk.

Nándi – Juve 10, Napoli 8,5, Roma 7, inter 7,5, Fior 5, Milan 5, …

SSLaci69 – Nagy durranás nem igazán jött sehol sem (max 1 kivétel), olyan értelemben, hogy egyik csapat sem az új vételeitől várhatna akár 2-3 helyezéssel is jobbat a tabellán. Milik jó kezdése ellenére is féltem kicsit a Napolit, de a dobogóról ők sem fognak leszakadni. Ill. kezdettől azon vagyok, hogy Higuain rendben lesz Torinóban, még ennyiért is.

5: Befogható bárki számára a Juve?

EstiKornél – A Real Madrid a nyomában lesz.

Marci – Esetleg a Paksnak és a Gyirmótnak lehet esélye, a Mezőkövesdnek már kevésbé.

Nándi – Még a mesében sem.

SSLaci69 – Nem.

6: Melyik igazolásunk lesz top és melyik flop?

EstiKornél – Nekem Bastos nagyon tetszett, bár Gentiletti is vagányul mutatkozott be. Lukaku érdekes színfolt lehet, Immobilével vagyok kicsit hadilábon. Nem elsősorban saját maga miatt, hanem mert nem érzem annyira erősnek a kiszolgálást, ő meg nem fog magának passzolni.

Marci – Top Bastos, és én leszek a geci: szerintem Immobile flop lesz. De remélem, hogy kivételesen tévedek.

Nándi – Jó kérdés!!! Top: Immobile, Bastos, Lukaku. De sztem a Leitner, Wallace, Alberto es Vargic is jó lesz… Sokat várok viszont Sms, Cataldi, Keita, Anderson, Morrison 5östől idén!!! Meglátjuk… Én optimista vagyok!!

SSLaci69 – A lényeg, hogy ne védő legyen a flop, mert akkor többet csúszunk hátra, mint amennyit egy támadó befürdésével éreznénk. Immobile jó lesz, ezt valahol ténynek veszem.

Lukaku - Bastos

Ugyan mit lehetne várni ezektől? Az egyiknek még egy tisztességes karlendítés se megy, a másik meg… inkább hagyjuk.

A végére pedig egyben a kérdések:

1: Hogyan értékeled a mercatót?
2: Mit vársz a csapattól az idei szezonban?
3: Candreva bukása nagyobb lesz, mint Hernanesé volt?
4: Hogyan értékeled a riválisok mercatóját/keretét?
5: Befogható bárki számára a Juve?
6: Melyik igazolásunk lesz top és melyik flop?